KOSMIK x KAdE

VERDIEPING

EEN ONLINE BELEVING DOOR CREATIEVE MAKERS

VERDIEPING

Verdieping is een eenmalige online beleving op 12/13/14 maart 2021 in de prachtige entourage van de  Elleboogkerk. Een jaar lang hebben 6 talentvolle makers onder bezielende begeleiding van art director Bobby Littlejohn en Coen Witteveen (KOSMIK) gewerkt aan een eigen expositie i.s.m. met Kunsthal KAdE.  Ze zijn daarin gevolgd door videomakers Gijs Hoekstra en Maurice van Wijk. Een unieke kans voor opkomende makers om voor een groter publiek te laten zien wat zij in petto hebben.

Deze 6 talentvolle urban makers, rapper Monnik, producer Maxxlevel, rapper Ciske Latour (Formula C), producers Bosse Neijman en dansers Kevin en Andrew Charmes hebben namelijk een prachtige expositie en performance vormgegeven in de mooiste kerk van Amersfoort, de Elleboogkerk. De expositie gaat over stilstand, reflectie en verdieping van hiphop artiesten die zij zelf in levende lijven zijn. Amersfoort is namelijk een kraamkamer van Nederlandse hiphop. Sla alleen al eens het boek ‘de flow van de keistad’ open om te zien wat Amersfoort te bieden heeft.

Dat die hiphop veel verder gaat dan alleen wat ‘verses’ en ‘boom-bap-beats’ laten deze makers zien. Eigenlijk is VERDIEPING bijna een manifest tegen alles wat met de snelheid van het licht te ervaren is. Want deze makers ervaren de tijd waarin ze leven soms als vluchtig. Want hoe fijn die snelheid soms kan zijn, het  zorgt ook voor vertroebeling en een antireactie. De complete muziekindustrie is namelijk in een duimclick van ons verwijderd via Spotify, maar horen we het nog wel echt? Want hoe kan je in de dagelijkse release  van tienduizenden hiphop tracks nog die parel ontdekken?

Tijd voor ruimte en reflectie voelen soms als sluitpost in onze kunstzinnige ervaring. Klinkt dit te negatief? Niet als het aan deze generatie ligt. Dat leggen zij namelijk haarfijn uit in deze  bijzondere en unieke online expositie en performance. Zij leggen namelijk focus op het proces van de  hiphop maker zelf, die vaak jaren, bloed zweet en tranen investeren in het maken van hun kunsten. Hoe gaan wij als publiek om met dit gegeven? Maar ook de (voor)oordelen over hiphop. Wat is die hiphopcultuur echt en hoe verhoudt het zich in deze tijd? Een tijd waarin hiphop culture onze grootste  subcultuur is, maar nog steeds wordt gezien als vluchtig en plat. En dat terwijl het juist zo gelaagd en innovatief is, maar vooral een hele duidelijke reflectie geeft over de tijd waarin we leven. Dus voor iedereen die het huis inmiddels helemaal is ontgroeid en staat te trappelen een museum binnen te lopen; is er nu een mogelijkheid om je even helemaal coronaproof onder te dompelen!

Op 12, 13 & 14 maart tussen 16.00 en 17.30 uur voor een online gestreamd museumbezoek, en op zondag is er om 20.30 uur een unieke performance.