Kopje Suiker Amersfoort

Welkom bij Kopje Suiker!

Wij zijn KOSMIK, een productiehuis en cultuurpodium aan de rand van de stad.Een plek waar makers, artiesten en kunstenaars ruimte krijgen om uiting te geven aan thema’s uit het echte leven. Een grote wens van onze plek was het inzichtelijk maken van de verhalen in de omliggende wijk rond KOSMIK. Want wie wonen er eigenlijk in onze wijk? En wat zijn de verhalen achter deze mensen?Daarom hebben we samen met theatergroep De Luie Honden, Videoheren en DoorenDoor Ontwerp ons best gedaan enkele van de vele bijzondere verhalen die hier spelen uit te lichten in een wandelroute. De route brengt je langs 7 kunstwerken in de vorm van borden. Elk kunstwerk bevat een QR-code die je kan inscannen op je smartphone of tablet. Vervolgens brengt de link je naar een online omgeving waar je het echte verhaal kan horen. Eigenlijk verdient elk verhaal uit deze wijk dit podium, daarom hopen wij dat dit een eerste aanzet is om elkaar nog meer te zien en verhalen met elkaar te delen.

Met veel liefde bieden wij je daarom een Kopje Suiker aan. Geniet van deze wandeling en bedenk tijdens het lopen dat deze bijzondere route er niet was gekomen zonder de bijdrage en medewerking van Gemeente Amersfoort, Indebuurt033, K.F. Hein Fonds, Videoheren, De Luie Honden en DoorenDoor Ontwerp.

Waarom Kopje Suiker?

KOSMIK ligt op een bijzonder knooppunt waar vele mensen passeren. Heel veel verschillende mensen. Jong of oud, nieuw in de stad, of juist al heel lang aanwezig, doeners, dromers, denkers en vrije geesten. Je vindt ze hier allemaal en juist die mensen maken en houden onze wijk inclusief en fris.Want hier kan je wonen in een sociale woning, een vrijstaande villa bezitten, maar is ook de plek waar je kan filosoferen in het stadspark Elisabeth groen maar ook de hectiek van de stad kan opzoeken. Onze wijk is ook de plek waar je binnen 100 meter baklava, biologische melk, pizza en oliebollen kan kopen. En als je iets verder fietst richting Schuilenburg zie je een kerk en moskee die worden gescheiden door een sloot, maar tegelijkertijd worden verbonden door een brug.

Zoveel verhalen en bijzondere plekken, maar waar tegelijkertijd de vraag speelt of we elkaar wel genoeg zien en horen? We wonen dan wel samen in deze wijk, maar kennen we elkaar eigenlijk wel echt? Wat verbindt ons met elkaar en wat hebben we gemeen? Daarom vonden wij het tijd voor een Kopje Suiker.

Start de wandeling bij KOSMIK

Het startpunt is op het terrein van KOSMIK, heiligenbergerweg 144. Daar kan je een tasje ophalen, met daarin een boekje met de wandelroute. Veel plezier!


FAMILIE DE HEUS &
FAMILIE BOOMEN

WIM & JUANE

Bedankt!

Er was geen Kopje Suiker dankzij een hele toffe groep creatieve makers, deelnemers en fondsen. Iedereen die hieraan meedeed dacht verder dan alleen een culturele uiting. Ze deden mee om de wijk rondom KOSMIK meer zichtbaarder te geven. Op zoek naar de echte verhalen van echte mensen in een tijd waarin dat meer dan ooit nodig is. Echtheid!

Onze dank gaat daarom uit naar:
• Theatergroep De Luie Honden
• VideoHeren
• Gemeente Amersfoort
• Indebuurt033
• K.F. Hein Fonds
• Stichting Elisabeth Groen
• doorendoor ontwerp
• Alle deelnemers: Gerda, Daan, Familie de Heus, Familie Boomen, Roel, Wim, Juane en Yvonne